Oudercommissie

Op de Hildebrand Van Loonschool maken ouders het verschil. Dit merk je doordat ouders zich inzetten bij veel verschillende activiteiten: van luizencontroles tot koken in de werkweek in Bladel.

De oudercommissie (OC) speelt hierin een belangrijke rol. Zij coördineert en draagt bij aan veel leuke, extra activiteiten in en om de school. Zij zorgt hiermee voor de ‘kers op de taart’. Iedere klas wordt door twee ouders vertegenwoordigd in de OC. Deze twee ouders nemen ook de rol van klassenouder van een groep op zich en regelen de dingen voor die groep.

Hieronder staat een kleine selectie van wat de OC allemaal doet. Er is echter nog veel meer! Neem voor meer informatie contact op met Aline Bakker-Van Katwijk (voorzitter) via alinev@hotmail.com.

 • Sinterklaasfeest
  De OC helpt de leerkrachten bij het organiseren van de Sinterklaasactiviteiten op school. Zij regelt de Pieten en de Sint en op de dag zelf helpt zij een handje waar dat nodig is.
 • Kerstviering
  De OC organiseert op de laatste schooldag voor de kerstvakantie een ouderkoor dat ’s ochtends kerstliedjes zingt. Ook zorgt zij voor chocolademelk en kerstbrood. Na afloop van de kerstviering in de kerk verzorgt zij bij een van de ouders thuis een maaltijd voor de leerkrachten. Zo bedanken zij hen voor hun inzet.
 • Zomerfeest en Open Podium
  Elk jaar organiseert de school samen met de OC een zomerfeest of een Open Podium. Bij het zomerfeest zijn er spelletjes, door de ouders en kinderen gemaakte hapjes en een Rad van Fortuin. Voor alles wordt een kleine bijdrage gevraagd zodat de opbrengst hiervan naar een goed doel kan gaan. Bij het Open Podium treden kinderen van groep 5 tot en met 8 op. Alle kinderen mogen komen kijken.
 • En verder …
  De OC coördineert de schoolfotograaf, de versieringen in de hal, de avondvierdaagse, de jaarlijkse thema-avond, de ijsjes bij de sportdag, de borrel na afloop van de ALV, de afscheidsavond van groep 8, de luizencontrole, de kerst- en zomerbijeenkomst voor de overblijfkrachten, Pasen en de laatste schooldag.

Stichting Power

Stichting Power wil graag dat kinderen - door actieve deelname - zich meer bewust worden van hun talent en hun nieuwsgierigheid naar de wereld van maatschappij, cultuur/kunst en wetenschap.Stichting Power is in 2002 opgericht door…

Lees verder
Sluiten
INLOGGEN PARRO